PGT Trucking Inc. ја доби наградата за синџирот на снабдување Bechtel за 2021 година

Аликипа, ПА, 21 октомври 2021 година – PGT Trucking , Inc., pgttrucking.com, лидер во транспортната индустрија, е препознаен по својата извонредност во синџирот на снабдување кога го поддржува извршувањето на проектот на Бехтел.
Наградите на Бехтел за синџирот на снабдување им оддаваат признание на подизведувачите и добавувачите кои ја поддржаа работата на Бехтел на проекти ширум светот во текот на 2020/2021 година.
„Партнерствата што ги имаме со нашите подизведувачи и добавувачи се фундаментални во испораката на проекти до нашите клиенти“, рече Тарек Амине, менаџер за набавки и договори на Bechtel. „Соработката со подизведувачите и добавувачите ја подобрува нашата способност да се усогласиме со целите на нашите клиенти, да ги постигнеме нивните цели и да обезбедиме трајно позитивно влијание во заедниците каде што живееме и работиме“.
„Одделот за управување со карго на проекти на PGT, под раководство на Бил Херши, го поддржува проектот на Бехтел во Монака, Пенсилванија, од 2015 година“, рече Грег Тројан. PGT Trucking претседател. „Проектниот товар бара многу енергија и внимание на деталите од почетната фаза на котирање преку испорака и наплата, а нашата работа за Bechtel ги постави стандардите за решенија и услуги во PGT“.
Компаниите беа оценети врз основа на повеќе фактори, вклучувајќи: севкупни перформанси, способност за обезбедување квалитетни услуги и исполнување или надминување на очекувањата во аспектите на безбедноста, перформансите, техничката експертиза и усогласеноста со животната средина.
За PGT Trucking :
PGT Trucking , Inc., е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT работи повеќе од 1.000 енергетски единици и преку 1.500 приколки и е со седиште во Аликипа, Пенсилванија. На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. За повеќе информации посетете го pgttrucking.com.
Автор