PGT Trucking Редизајнира веб-страница за да ги прикаже иновативните решенија за испорака

Аликипа, ПА, 29 септември 2022 година - PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, го објави лансирањето на нивната ново редизајнирана веб-страница, www.pgttrucking.com , чија цел е да го подобри корисничкото искуство, да ги нагласи понудите на услуги на PGT и да помогне во работата на компанијата напори за регрутирање.

„Во текот на минатата година, направивме свесен напор подобро да ја усогласиме нашата стратегија за бренд со нашата мисија и насока како компанија што се развива“, рече Пол Мартин. PGT Trucking Главен директор за иновации. „Новата веб-страница ја опфаќа нашата Future of Flatbed SM презема иницијативи и му дава на корисникот попривлечно и интерактивно искуство“.

PGT Trucking , неодамна именуван на листите Tech 50 и FreightTech 100 на Советот за технологија во Питсбург и FreightWaves, се фокусираше на имплементација на револуционерни технологии низ нивниот оперативен систем, водечки напредок во транспортната индустрија. PGT го примени истиот пристап при повторното лансирање на нивната веб-локација, зголемувајќи ја видливоста на нивните прогресивни транспортни решенија и рационализирајќи го пристапот до најновите новости и увиди на компанијата. 

Со респонзивна платформа за мобилни и таблети, подобрената веб-локација е лесно достапна за корисниците кои се во движење и претставува чист, модерен изглед, со освежена содржина, фотографии и видеа. Потенцијалните возачи можат да научат за можностите за кариера на PGT и да аплицираат со само еден клик, а потенцијалните клиенти можат брзо да го идентификуваат најдоброто транспортно решение за нивните потреби. Лесната за употреба навигација и современото чувство ја привлекуваат целата публика и обезбедуваат подобрен пристап до услугите на PGT. 

Во следната фаза на ажурирања, веб-локацијата ќе вклучува повеќе опции за превод на јазици и ќе содржи дополнителен материјал за Медиумскиот центар на PGT.

PGT Trucking е горд што е партнер со TWIO Brand , дигитална и бренд маркетинг агенција со седиште во Јута, за нивниот редизајн на веб-страница, маркетинг стратегија и поддршка за дизајн.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc. е компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт и еволуцијата на флотата, надминувајќи ги очекувањата на клиентите со силен фокус на Future of Flatbed СМ . На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. Посетете www.pgttrucking.com .