PGT Trucking Се пробива на новиот терминален објект Ларедо

Ларедо, Тексас, 11 мај 2023 година - PGT Trucking Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги која нуди рамно, посветени, меѓународни и специјализирани услуги, се проби оваа недела за да го означи почетокот на изградбата на нивниот нов најсовремен логистички центар во Ларедо, Тексас.

Водечка церемонијата на поставување на камен темелник на локацијата од 7,73 хектари во рамките на Центарот за индустрија Pinnacle беше Глорија Солис, член на одборот на Стопанската комора на Ларедо. PGT Trucking Присуствуваа претставници на компании, претставници на локалната самоуправа и бизнис лидери.

"Во име на PGT Trucking , и нашите партнерства со Park Avenue Construction, Kraus Development и Laredo

Стопанска комора, ние сме возбудени за нашето проширување во Ларедо и го поддржуваме континуираниот развој на овој град и околните области“, рече Пат Галагер. PGT Trucking ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР.

Со очекуваниот датум на завршување на Q1 2024 година, прилагодениот објект ќе вклучува оперативен центар со целосна услуга, модерни удобности за возачи и продавница за одржување на камиони, обезбедувајќи регионална база за над 70 локални возачи.

PGT Trucking успешно работи во Југозападниот регион повеќе од 25 години, отворајќи го својот прв терминал во Ларедо во 1995 година. Компанијата преместува повеќе од 4.000 прекугранични товари годишно.

За PGT Trucking :

PGT Trucking , Inc., компанија за транспорт со повеќе услуги нуди рамни, посветени, меѓународни и специјализирани услуги. PGT е лидер во прогресивниот товарен транспорт, фокусиран на иднината на Flatbed®. PGT беше препознаен како Најдобри флоти за возење за 2023 година. На PGT Trucking , „Безбедноста е работа на секого – цело време“. www.pgttrucking.com