PGT е прогласен за најдобра флота за возење за 2023 година, со што се препознаваат напорите на PGT да обезбеди извонредна работна средина за возачите на камиони.

PGT Trucking ја разбира важноста на силен систем за поддршка и им нуди придобивки од корпоративниот свештеник на возачите на камиони со рамно лежиште.

PGT Trucking го објавија лансирањето на нивната ново редизајнирана веб-страница чија цел е да го подобри корисничкото искуство, истакнувајќи ги услугите на PGT.