PGT Trucking го објавија лансирањето на нивната ново редизајнирана веб-страница чија цел е да го подобри корисничкото искуство, истакнувајќи ги услугите на PGT.

PGT го најавува унапредувањето на Лоренс Кокс на нова извршна позиција како потпретседател, Sustainability, што ги предводи напорите за декарбонизација на PGT, кое стапува веднаш.

PGT ги препозна Милиони милји возачи, безбедни возачи и врвни професионалци на годишниот настан за доделување награди во индустријата, ПА.