41 Работи за PGT Trucking додека ја славиме нашата 41-годишнина

На 16 април 2022 г. PGT Trucking ќе ја прославиме нашата 41 годишнина . За да помогнеме во препознавањето на ваква значајна прилика, еве 41 факт што треба да ги знаете за PGT.

 1. PGT Trucking , Inc. е основана во 1981 година во Индустрија, Парик од Патрик Галагер.
 2. Ние сме на социјалните мрежи! Следете не за новости, моменти и ажурирања овде на PGT: Facebook , Twitter , LinkedIn , Instagram и YouTube .
 3. Пат Галагер имал 26 години кога ја основал ПГТ.
 4. Мотото на PGT е „Безбедноста е работа на сите – цело време“.
 5. Ричард Пауерс беше ангажиран како прв возач на PGT во 1981 година.
 6. PGT има Семејна продавница за вработените, пријателите и семејството да купуваат подароци и облека означени со PGT.
 7. Crucible Steel во Midland, PA, беше првиот клиент на PGT.
 8. Првиот камион на PGT беше купен од Џек Хил во OS Hill & Co., Inc. International во Источен Ливерпул, ОХ.
 9. За 40 - годишнината на PGT во 2021 година, целосно реставриран International TranStar® II му беше подарен на Пат Галагер и сега може да се најде изложен во нашиот објект за обука во Блерсвил, PA. Ова беше првиот камион на Пат во 1981 година!
 10. PGT стана главен носач за US Steel во 1983 година.
 11. Во 1990 година, PGT го пресели своето седиште од Индустри, ПА, во Монака, П.
 12. Првиот прирачник за обезбедување на PGT беше развиен во 1994 година.
  • Дали знаеше? PGT бара нашите возачи да додадат еден дополнителен уред за обезбедување на врвот на DOT регулативите - ние го нарекуваме „еден за семејството“.
 13. Во 1995 година, PGT го основа терминалот Ларедо во Ларедо, Тексас, кој ја отвори портата за испорака во Мексико.
 14. PGT официјално ја започна својата програма за купување закуп во 1997 година.
  • Дали знаеше? Оттогаш PGT има купено над 1.600 камиони.
 15. Во 1999 година, PGT стана главен носител на Националниот гипс.
 16. Southern Pines Trucking , Inc., поделба на PGT, е основана во 2000 година.
  • Дали знаеше? Southern Pines започна со фокус на нуклеарните потези за Вестингхаус преку PLS, а во 2016 година, тие се префрлија да се фокусираат на потезите Heavy Haul и Cryogenic Tanker.
 17. Во 2006 година, PGT воспостави партнерство со атлетскиот оддел на Универзитетот во Питсбург, транспортирајќи опрема за фудбалскиот тим во прилагоден камион и приколка.
  • Дали знаеше? Во 2005 година, Пет Галагер присуствуваше на фудбалскиот натпревар Пит/ВВУ и забележа дека тимот користи камион за изнајмување за да ја влече својата опрема. По натпреварот, Пет му пријде на главниот тренер на Пит, Дејв Ванстед и разговараше за можност за подобро брендирање преку PGT. Побарајте го PGT Pitt Truck следниот пат кога ќе бидете на игра!
 18. Најдолгиот пат во историјата на PGT беше во 2011 година. Поранешниот независен изведувач, Ленард „ЛА“ Аклес, извозе 75 часа возење (двапати) од Арден, NC, до Кенаи, АК, како поддршка на долгогодишниот клиент Итон. Секое патување беше 4.530 милји.
 19. PGT ја купи Liedkta Trucking во 2013 година за да стане доминантен превозник во североисточниот дел.
  • Дали знаеше? Liedtka Logistics има можност да достави и до работни места во синдикатот и не-синдикатот во Њујорк.
 20. Во 2015 година, PGT ја формираше Премиерната професионална флота за да ги препознае нашите елитни возачи.
  • Дали знаеше? PGT моментално има 25 Premier Professional Drivers.
 21. PGT го пресели своето седиште во индустрискиот парк Хоупвел во Аликипа, Пенсилванија, во 2016 година.
 22. Во 2017 година, PGT отвори објект за операции и обука во Блерсвил, ПА.
 23. PGT ја воспостави Програмата за сертифицирани ПРО тренери во 2018 година за да обезбеди обука и менторство на возачите кои доаѓаат.
 24. Во историјата на ПГТ, две жени-возачи ја добија титулата возач на милион милји: Били Џо Хут, почестена во 2006 година и Пеги Глајдвел, почестена во 2019 година.
 25. PGT има Комитет за безбедност предводен од вработените за да ги зближи возачите, работниците и раководството за да го промовираат здравјето и безбедноста на работното место и да препорача промени за подобрување.
 26. Најтешкиот товар во историјата на PGT беше управуван од дивизијата за тешки дестинации на Southern Pines. Самиот товар беше 300.000 фунти, а вкупната тежина на камионот за влечење, приколката, вториот камион што го туркаше и товарот беше 505.000 фунти. Комбинираниот транспортен систем имал 84 гуми, а биле потребни пет дена за да се премести товарот од Источен Мериленд во Западен Њујорк.
 27. Во 2020 година, PGT Services ДОО е формирана како сопствен брокерско-логистички субјект.
 28. Воените ветерани сочинуваат 10% од вработените и возачите на PGT. Возачите ветерани добиваат специјална натпис за да ја претставуваат нивната воена гранка на нивниот трактор.
 29. PGT создаде внатрешна видео серија „Што би направиле“ за нашите возачи и персонал за да обезбеди можности за обука врз основа на уникатни сценарија снимени на нашите камери на камиони.
 30. Во 2021 година, PGT го отвори својот терминал Феникс во Феникс, АЗ, за да го прошири својот отпечаток на запад.
 31. Најстариот вработен во PGT е Лори Браун. Лори е во ПГТ од самиот почеток и има 41 година посветена услуга.
 32. Во 2021 година, возачите на PGT превезуваа над 128 различни стоки.
 33. Основните вредности на PGT се луѓето се важни, раководство, интегритет, извонредност и иновација.
 34. PGT имаше 51 возач во 2021 година кои поминаа повеќе од еден милион милји безбедно и без несреќа што може да се спречи.
  • Дали знаеше? PGT секоја година е домаќин на славенички настан за признавање на нашите Милион Миле, безбедни и врвни професионални возачи. Овогодинешниот настан ќе се одржи на 21 мај 2022 година, во Willows in Industry, PA.
 35. Во 2021 година, првите три преместени материјали на PGT беа челична намотка (47%), ѕидна плоча (17%) и цевки (3%).
 36. PGT беше прогласена за една од најдобрите компании за жени за работа во транспортот од страна на Здружението Жени во камиони четири последователни години.
 37. Целиот канцелариски персонал на PGT поминува низ Flatbed 101 во нашиот објект за обука во Блерсвил, PA.
  • Дали знаеше? Овој модифициран курс за обука за безбедност и безбедност е дизајниран за нашите вработени да стекнат благодарност и разбирање за физичките аспекти на транспортот со рамно лежиште и да научат соодветна процедура за безбедност и обезбедување за подобра поддршка на нашите возачи на работа.
 38. PGT има повеќе од 1.000 возачи, агенти, механичари, канцелариски персонал и филијали под нашиот чадор.
 39. Во 2021 година, PGT соработуваше со Locomation и Nikola Корпорација, која го води патот во Future of Flatbed СМ .
 40. PGT ја зголемува нашата флота! Нарачавме 100 нови камиони Peterbilt 579 за 2022 година.
 41. PGT нуди големи бенефиции, вклучувајќи пакет за плаќање врз основа на процентуална плата, опрема за доцнење на моделот, медицинско, стоматолошки и визуелно осигурување и совпаѓање од 5% на програмите 401(k).
  • Дали знаеше? PGT бара возачи на CDL од класа А, техничари и канцелариски персонал. Аплицирај сега !